Sült csirkemell olasz sajtmártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • 1 ek olaj
  • 40 dkg hosszú metélt (Fetuccine)
  • 4 koktélparadicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3-4 levél bazsalikom
  • 1 dl húsleves alaplé
  • 0,5 citrom leve és reszelt héja
  • 12 dkg mascarpone (olasz sajtkrém)
  • cayenne-i bors
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

A csirkét feldaraboljuk, sóval borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajon többször megforgatva pár perc alatt megsütjük.

Közben a metélt tésztát forrásban lévő, sós vízben 8 perc alatt kifőzzük. A paradicsomokat félbe, a vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük. A paradicsomot és a hagymacikkeket a csirkehús mellé szórjuk, és 1 percig sütjük.

A krémsajthoz keverjük a húslét és a citrom levét, és a húsra öntve szépen elkeverjük. Sóval, cayenne-i borssal és őrölt borssal fűszerezzük. A leszűrt tésztára halmozzuk, és bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Tipp:

A metélt gyorsan kifő, a csirkemell pedig hamar megsül, így percek alatt  tálalható ez a laktató tésztaétel. Friss fűszerrel megszórva még ínycsiklandóbb.