Sült csirkemell gombás-tejszínes szósszal és vajon párolt zöldségekkel recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 850 g csiperke gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
- 10 dkg sajt (trappista/ ementáli)
- 50 dkg mirelit vegyes zöldség
- 10 dkg teavaj
- olíva olaj
- só, bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágom, kicsit megklopfolom, majd sóval, borssal befűszerezem.
A csiperkét megmosom, felszeletelem, majd egy nagyobb teflonban kevés olíva olajon párolni kezdem.
egy kicsi levet engedett sózom, borsozom és rányomom a fokhagymát. Addig főzöm fedő nélkül, ameddig a leve majdnem teljesen elfőtt, ekkor ráöntöm a tejszínt, kis szerecsendióval ízesítem és a sajttal mártás sűrűségűre főzöm.
Amikor egyet rottyan kész is.
Egy másik serpenyőben felhevítem a vajat, beleöntöm a mirelit zöldségeket, megszórom egy kis vegetával és fedő alatt puhára párolom őket. Pár percenként megkevergetem, hogy a vajból minden zöldségre jusson.
A harmadik serpenyőben közben olíva olajat melegítek, ha elég forró beleteszem a csirkemell szeleteket.
Ha mindkét oldaluk fehér, akkor 5-6 percig fedő alatt, kisebb lángon párolom őket, majd fedő nélkül, nagy lángon pirítom még egy kicsit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »