Sült csirkemell gombás-tejszínes szósszal és vajon párolt zöldségekkel recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 850 g csiperke gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
- 10 dkg sajt (trappista/ ementáli)
- 50 dkg mirelit vegyes zöldség
- 10 dkg teavaj
- olíva olaj
- só, bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágom, kicsit megklopfolom, majd sóval, borssal befűszerezem.
A csiperkét megmosom, felszeletelem, majd egy nagyobb teflonban kevés olíva olajon párolni kezdem.
egy kicsi levet engedett sózom, borsozom és rányomom a fokhagymát. Addig főzöm fedő nélkül, ameddig a leve majdnem teljesen elfőtt, ekkor ráöntöm a tejszínt, kis szerecsendióval ízesítem és a sajttal mártás sűrűségűre főzöm.
Amikor egyet rottyan kész is.
Egy másik serpenyőben felhevítem a vajat, beleöntöm a mirelit zöldségeket, megszórom egy kis vegetával és fedő alatt puhára párolom őket. Pár percenként megkevergetem, hogy a vajból minden zöldségre jusson.
A harmadik serpenyőben közben olíva olajat melegítek, ha elég forró beleteszem a csirkemell szeleteket.
Ha mindkét oldaluk fehér, akkor 5-6 percig fedő alatt, kisebb lángon párolom őket, majd fedő nélkül, nagy lángon pirítom még egy kicsit.