Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkemell gombás-tejszínes szósszal és vajon párolt zöldségekkel recept

Sült csirkemell gombás-tejszínes szósszal és vajon párolt zöldségekkel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell
    • 850 g csiperke gomba
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • 10 dkg sajt (trappista/ ementáli)
    • 50 dkg mirelit vegyes zöldség
    • 10 dkg teavaj
    • olíva olaj
    • só, bors
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A csirkemellet szeletekre vágom, kicsit megklopfolom, majd sóval, borssal befűszerezem.

    A csiperkét megmosom, felszeletelem, majd egy nagyobb teflonban kevés olíva olajon párolni kezdem.

    egy kicsi levet engedett sózom, borsozom és rányomom a fokhagymát. Addig főzöm fedő nélkül, ameddig a leve majdnem teljesen elfőtt, ekkor ráöntöm a tejszínt, kis szerecsendióval ízesítem és a sajttal mártás sűrűségűre főzöm.

    Amikor egyet rottyan kész is.

    Egy másik serpenyőben felhevítem a vajat, beleöntöm a mirelit zöldségeket, megszórom egy kis vegetával és fedő alatt puhára párolom őket. Pár percenként megkevergetem, hogy a vajból minden zöldségre jusson.

    A harmadik serpenyőben közben olíva olajat melegítek, ha elég forró beleteszem a csirkemell szeleteket.

    Ha mindkét oldaluk fehér, akkor 5-6 percig fedő alatt, kisebb lángon párolom őket, majd fedő nélkül, nagy lángon pirítom még egy kicsit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá