Sült csirkemell gombás-tejszínes szósszal és vajon párolt zöldségekkel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 850 g csiperke gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg sajt (trappista/ ementáli)
  • 50 dkg mirelit vegyes zöldség
  • 10 dkg teavaj
  • olíva olaj
  • só, bors
  • szerecsendió

Elkészítése:

A csirkemellet szeletekre vágom, kicsit megklopfolom, majd sóval, borssal befűszerezem.

A csiperkét megmosom, felszeletelem, majd egy nagyobb teflonban kevés olíva olajon párolni kezdem.

egy kicsi levet engedett sózom, borsozom és rányomom a fokhagymát. Addig főzöm fedő nélkül, ameddig a leve majdnem teljesen elfőtt, ekkor ráöntöm a tejszínt, kis szerecsendióval ízesítem és a sajttal mártás sűrűségűre főzöm.

Amikor egyet rottyan kész is.

Egy másik serpenyőben felhevítem a vajat, beleöntöm a mirelit zöldségeket, megszórom egy kis vegetával és fedő alatt puhára párolom őket. Pár percenként megkevergetem, hogy a vajból minden zöldségre jusson.

A harmadik serpenyőben közben olíva olajat melegítek, ha elég forró beleteszem a csirkemell szeleteket.

Ha mindkét oldaluk fehér, akkor 5-6 percig fedő alatt, kisebb lángon párolom őket, majd fedő nélkül, nagy lángon pirítom még egy kicsit.