Sült csirkecombok sajtos rizi-bizi golyóval recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb (alsó-felső)
- szárnyas fűszersó
- 2 ek étolaj
Köret:
- 50 dkg főtt rizs
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg aprított sajt
- 20 dkg zöldborsó megfőzve
- só
- 1 mk fehér bors
- 3 ek liszt
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A combokat alaposan megmossuk és a forgónál ketté vágjuk. A fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, tálba helyezzük, 2 ek olajjal meglocsoljuk, és jól összeforgatjuk. Hagyjuk pihenni hűtőben 1 órán át, majd sütőzacskóba helyezzük, beleöntjük a visszamaradt levet is. A zacskó száját összekötjük, tepsibe helyezzük, majd néhány helyen tűvel a zacskót megböködjük.
200 fokos sütőben 1 órán át sütjük. Majd vágjuk fel a zacskót és kissé pirítsuk meg.
A köret készítés:
A hozzávalókat összekeverjük, kisebb gombócokat formázunk, majd egyenként lisztbe forgatjuk. Forró olajban aranysárgára sütjük.
Köretként vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.