Sült csirkecombok sajtos rizi-bizi golyóval recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb (alsó-felső)
- szárnyas fűszersó
- 2 ek étolaj
Köret:
- 50 dkg főtt rizs
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg aprított sajt
- 20 dkg zöldborsó megfőzve
- só
- 1 mk fehér bors
- 3 ek liszt
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A combokat alaposan megmossuk és a forgónál ketté vágjuk. A fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, tálba helyezzük, 2 ek olajjal meglocsoljuk, és jól összeforgatjuk. Hagyjuk pihenni hűtőben 1 órán át, majd sütőzacskóba helyezzük, beleöntjük a visszamaradt levet is. A zacskó száját összekötjük, tepsibe helyezzük, majd néhány helyen tűvel a zacskót megböködjük.
200 fokos sütőben 1 órán át sütjük. Majd vágjuk fel a zacskót és kissé pirítsuk meg.
A köret készítés:
A hozzávalókat összekeverjük, kisebb gombócokat formázunk, majd egyenként lisztbe forgatjuk. Forró olajban aranysárgára sütjük.
Köretként vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »