Sült csirkecombok sajtos rizi-bizi golyóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb (alsó-felső)
  • szárnyas fűszersó
  • 2 ek étolaj

Köret:

  • 50 dkg főtt rizs
  • 3 tojás
  • 15 dkg aprított sajt
  • 20 dkg zöldborsó megfőzve
  • 1 mk fehér bors
  • 3 ek liszt

Sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A combokat alaposan megmossuk és a forgónál ketté vágjuk. A fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, tálba helyezzük, 2 ek olajjal meglocsoljuk, és jól összeforgatjuk. Hagyjuk pihenni hűtőben 1 órán át, majd sütőzacskóba helyezzük, beleöntjük a visszamaradt levet is. A zacskó száját összekötjük, tepsibe helyezzük, majd néhány helyen tűvel a zacskót megböködjük.

200 fokos sütőben 1 órán át sütjük. Majd vágjuk fel a zacskót és kissé pirítsuk meg.

A köret készítés:

A hozzávalókat összekeverjük, kisebb gombócokat formázunk, majd egyenként lisztbe forgatjuk. Forró olajban aranysárgára sütjük.

Köretként vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk

Jó étvágyat kívánok hozzá!