Spenóttal töltött hústekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg hús csirkemell
- bacon (Annyi szelet, ahány szelet húsunk van)
- 50 dkg spenót
- fokhagyma
- só
- olaj
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és besózzuk.
A spenótot sós vízben puhára főzzük. Olajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd ráöntjük a megfőtt, lecsöpögtetett spenótot.
A spenótot elkenjük a hússzeleteken és feltekerjük azokat. Majd egy-egy szelet baconbe göngyöljük. (Hústűvel/fogvájóval megtűzzük)
Jénai tálat kivajazzuk, beletesszük a húst, felöntjük 1 dl vízzel és 40-50 percig 180 fokon készre sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Amennyiben túl hígnak találjuk a spenótot, lisztel kicsit besűrítjük. 1 dl tejszínnel krémesebbé tehetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »