Spenóttal töltött hústekercs recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg hús csirkemell
- bacon (Annyi szelet, ahány szelet húsunk van)
- 50 dkg spenót
- fokhagyma
- só
- olaj
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és besózzuk.
A spenótot sós vízben puhára főzzük. Olajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd ráöntjük a megfőtt, lecsöpögtetett spenótot.
A spenótot elkenjük a hússzeleteken és feltekerjük azokat. Majd egy-egy szelet baconbe göngyöljük. (Hústűvel/fogvájóval megtűzzük)
Jénai tálat kivajazzuk, beletesszük a húst, felöntjük 1 dl vízzel és 40-50 percig 180 fokon készre sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Amennyiben túl hígnak találjuk a spenótot, lisztel kicsit besűrítjük. 1 dl tejszínnel krémesebbé tehetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.