Spenóttal töltött hústekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg hús csirkemell
- bacon (Annyi szelet, ahány szelet húsunk van)
- 50 dkg spenót
- fokhagyma
- só
- olaj
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és besózzuk.
A spenótot sós vízben puhára főzzük. Olajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd ráöntjük a megfőtt, lecsöpögtetett spenótot.
A spenótot elkenjük a hússzeleteken és feltekerjük azokat. Majd egy-egy szelet baconbe göngyöljük. (Hústűvel/fogvájóval megtűzzük)
Jénai tálat kivajazzuk, beletesszük a húst, felöntjük 1 dl vízzel és 40-50 percig 180 fokon készre sütjük.
Rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Amennyiben túl hígnak találjuk a spenótot, lisztel kicsit besűrítjük. 1 dl tejszínnel krémesebbé tehetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »