Spenóttal töltött hústekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg hús csirkemell
  • bacon (Annyi szelet, ahány szelet húsunk van)
  •  50 dkg spenót
  • fokhagyma
  • olaj

Elkészítése:

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és besózzuk.

A spenótot sós vízben puhára főzzük. Olajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd ráöntjük a megfőtt, lecsöpögtetett spenótot.

A spenótot elkenjük a hússzeleteken és feltekerjük azokat. Majd egy-egy szelet baconbe göngyöljük. (Hústűvel/fogvájóval megtűzzük)

Jénai tálat kivajazzuk, beletesszük a húst, felöntjük 1 dl vízzel és 40-50 percig 180 fokon készre sütjük.

Rizzsel tálaljuk.

Tipp:

Amennyiben túl hígnak találjuk a spenótot, lisztel kicsit besűrítjük. 1 dl  tejszínnel krémesebbé tehetjük.