Spenótos olajfalevél tészta kacsazúza pörkölttel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
2 személy részére:
- 50 dkg kacsazúza tisztítva
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek (szójaszószos) ételízesítő
- só
- frissen őrölt bors
- 1 enyhén csípős kosszarvú paprika
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek mártássűrítő por
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 ek friss majoránna
- 1 ek sűrített paradicsom
- 0,5 csomag spenótos olívalevél formájú olasz tészta
Elkészítése:
A zúzát megmossuk, megtisztítjuk, majd kockára vágjuk. A hagymát felkockázzuk tisztítás után, és olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk,majd a fűszerpaprikával megszórjuk, és rádobjuk a zúzát. Jól elkeverjük, és felöntjük a borral. A zöldpaprikát felkarikázva hozzáadjuk a paradicsomsűrítménnyel együtt. Kevés vizet öntünk még rá, hogy ellepje, majd 2-3 órát lassú tűzön lefedve puhára főzzük. A levét besűrítjük mártásporral, friss majoránnát szórunk, rá és már tálalható is.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és kevés olívaolajat öntünk rá. A zúzaraguval tálaljuk.
A spenótos olajfalevél tészta kacsazúza pörkölttel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »