Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos olajfalevél tészta kacsazúza pörkölttel recept

Spenótos olajfalevél tészta kacsazúza pörkölttel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    2 személy részére:

    • 50 dkg kacsazúza tisztítva
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek (szójaszószos) ételízesítő
    • frissen őrölt bors
    • 1 enyhén csípős kosszarvú paprika
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 ek mártássűrítő por
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 ek friss majoránna
    • 1 ek sűrített paradicsom
    • 0,5 csomag spenótos olívalevél formájú olasz tészta

    Elkészítése:

    A zúzát megmossuk, megtisztítjuk, majd kockára vágjuk. A hagymát felkockázzuk tisztítás után, és olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk,majd a fűszerpaprikával megszórjuk, és rádobjuk a zúzát. Jól elkeverjük, és felöntjük a borral. A zöldpaprikát felkarikázva hozzáadjuk a paradicsomsűrítménnyel együtt. Kevés vizet öntünk még rá, hogy ellepje, majd 2-3 órát lassú tűzön lefedve puhára főzzük. A levét besűrítjük mártásporral, friss majoránnát szórunk, rá és már tálalható is.

    A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és kevés olívaolajat öntünk rá. A zúzaraguval tálaljuk.

    A spenótos olajfalevél tészta kacsazúza pörkölttel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 66 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá