Spenótos olajfalevél tészta kacsazúza pörkölttel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Spenótos olajfalevél tészta kacsazúza pörkölttel

Hozzávalók:

2 személy részére:

  • 50 dkg kacsazúza tisztítva
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek (szójaszószos) ételízesítő
  • frissen őrölt bors
  • 1 enyhén csípős kosszarvú paprika
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek mártássűrítő por
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek friss majoránna
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 0,5 csomag spenótos olívalevél formájú olasz tészta

Elkészítése:

A zúzát megmossuk, megtisztítjuk, majd kockára vágjuk. A hagymát felkockázzuk tisztítás után, és olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk,majd a fűszerpaprikával megszórjuk, és rádobjuk a zúzát. Jól elkeverjük, és felöntjük a borral. A zöldpaprikát felkarikázva hozzáadjuk a paradicsomsűrítménnyel együtt. Kevés vizet öntünk még rá, hogy ellepje, majd 2-3 órát lassú tűzön lefedve puhára főzzük. A levét besűrítjük mártásporral, friss majoránnát szórunk, rá és már tálalható is.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és kevés olívaolajat öntünk rá. A zúzaraguval tálaljuk.