Spenótos csirke recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- fél csomag fagyasztott spenót
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál gyömbér
- 2 csipet őrölt bors
- 3 csipet só
- csipet őrölt kömény
- 40 ml főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál liszt
Elkészítése:
A vöröshagymát, fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
A csirkemellet felkockázzuk és a pirított hagymákhoz adjuk, amit fehéredésig sütünk. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, felolvadás után jól összekeverjük a hússal, majd jöhet a só, bors és a kömény.
Lefedve 15 percig pároljuk, majd megszórjuk a liszttel és hozzákeverjük a tejszínt, ezután forralásig kevergetjük.
Tálalhatjuk tésztával vagy rizzsel.
Tipp:
Ha valaki nem szereti a gyömbért, vagy épp nincs a repertoárján, akkor el is hagyható.
Bármilyen köret illik hozzá. Ez is attól függ, hogy mihez van kedvünk, vagy hogy mi áll rendelkezésünkre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »