Spenótos csirke recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- fél csomag fagyasztott spenót
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál gyömbér
- 2 csipet őrölt bors
- 3 csipet só
- csipet őrölt kömény
- 40 ml főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál liszt
Elkészítése:
A vöröshagymát, fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
A csirkemellet felkockázzuk és a pirított hagymákhoz adjuk, amit fehéredésig sütünk. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, felolvadás után jól összekeverjük a hússal, majd jöhet a só, bors és a kömény.
Lefedve 15 percig pároljuk, majd megszórjuk a liszttel és hozzákeverjük a tejszínt, ezután forralásig kevergetjük.
Tálalhatjuk tésztával vagy rizzsel.
Tipp:
Ha valaki nem szereti a gyömbért, vagy épp nincs a repertoárján, akkor el is hagyható.
Bármilyen köret illik hozzá. Ez is attól függ, hogy mihez van kedvünk, vagy hogy mi áll rendelkezésünkre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










