Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgás-tejszínes csirkemell recept

Spárgás-tejszínes csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 1 csokor spárga (lehetőleg zöld)
    • 1 lila hagyma
    • 1 ek kukoricaliszt
    • őrölt fehér bors
    • tárkony
    • 1 húsleveskocka
    • 1 dl fehérbor
    • 1,5 dl tejszín
    • 1 ek olívaolaj
    • 5 dkg vaj
    • sajt

    Elkészítése:

    A kukoricalisztet, a sót, az őrölt fehér borsot összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkemellfiléket. Ezután egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd belehelyezzük a fűszeres lisztbe beleforgatott melleket. Pár perc alatt mindkét oldalukat szép barnára sütjük, majd kivesszük a zsiradékból, és félretenni.

    A visszamaradt zsiradékba beletesszük az apróra felvágott lila hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután felöntjük a borral és a tejszínnel, majd ízlés szerint fűszerezzük a tárkonnyal, sóval, őrölt borssal, és a húsleveskockával. 2-3 perc alatt kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

    Egy sütőtálba belehelyezzük az elősütött csirkemelleket, majd köré helyezzük a megtisztított, feldarabolt spárgát. Ezután óvatosan ráöntjük a tejszínes-hagymás szószt, majd alufóliával lefedjük.

    Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten 20 percig, lefedve pároljuk.
    Ezután a fóliát levesszük, és ízlés szerint reszelt sajttal megszórjuk. Visszahelyezzük a sütőbe, majd addig sütjük, hogy a sajt szépen ráolvadjon, és aranybarna színt kapjon.

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én párolt rizzsel tálaltam, de jól illik hozzá a petrezselymes újburgonya, esetleg a krumplipüré is.

    A spárgás-tejszínes csirkemell kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 145 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá