Spárgás-tejszínes csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 csokor spárga (lehetőleg zöld)
  • 1 lila hagyma
  • 1 ek kukoricaliszt
  • őrölt fehér bors
  • tárkony
  • 1 húsleveskocka
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • sajt

Elkészítése:

A kukoricalisztet, a sót, az őrölt fehér borsot összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkemellfiléket. Ezután egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd belehelyezzük a fűszeres lisztbe beleforgatott melleket. Pár perc alatt mindkét oldalukat szép barnára sütjük, majd kivesszük a zsiradékból, és félretenni.

A visszamaradt zsiradékba beletesszük az apróra felvágott lila hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután felöntjük a borral és a tejszínnel, majd ízlés szerint fűszerezzük a tárkonnyal, sóval, őrölt borssal, és a húsleveskockával. 2-3 perc alatt kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Egy sütőtálba belehelyezzük az elősütött csirkemelleket, majd köré helyezzük a megtisztított, feldarabolt spárgát. Ezután óvatosan ráöntjük a tejszínes-hagymás szószt, majd alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten 20 percig, lefedve pároljuk.
Ezután a fóliát levesszük, és ízlés szerint reszelt sajttal megszórjuk. Visszahelyezzük a sütőbe, majd addig sütjük, hogy a sajt szépen ráolvadjon, és aranybarna színt kapjon.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én párolt rizzsel tálaltam, de jól illik hozzá a petrezselymes újburgonya, esetleg a krumplipüré is.