Spanyol gyöngytyúk recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os gyöngytyúk
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl fehérbor
- 1 dl olaj
- só
- 4 babérlevél
Elkészítés:
A tyúkot hosszában kettévágjuk. Mély tűzálló tálat szalonnaszeletek¬kel kibélelünk, erre egy sor karikákra vágott hagymát terítünk, a félbevágott gyöngytyúkot ráfektetjük, és a fokhagymát meg a babérlevelet mellédobjuk. Csak akkor sózzuk meg, ha a szalonna nem túl sós. Az olajjal meg a borral leöntjük, és a tálat fedővel vagy alufóliával lefedve, a sütőben 1,5 óra hosszat pároljuk. Közben a tyúkot megfordítjuk, hogy jobban puhuljon. Amikor a pecsenye már jó puha, kivesszük és felszeleteljük, a levét sűrűre forraljuk és a húsra szűrjük. Burgonyafánk illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »