Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spanyol gyöngytyúk recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • egy 1,5 kg-os gyöngytyúk
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 dl fehérbor
    • 1 dl olaj
    • 4 babérlevél

    Elkészítés:
    A tyúkot hosszában kettévágjuk. Mély tűzálló tálat szalonnaszeletek¬kel kibélelünk, erre egy sor karikákra vágott hagymát terítünk, a félbevágott gyöngytyúkot ráfektetjük, és a fokhagymát meg a babérlevelet mellédobjuk. Csak akkor sózzuk meg, ha a szalonna nem túl sós. Az olajjal meg a borral leöntjük, és a tálat fedővel vagy alufóliával lefedve, a sütőben 1,5 óra hosszat pároljuk. Közben a tyúkot megfordítjuk, hogy jobban puhuljon. Amikor a pecsenye már jó puha, kivesszük és felszeleteljük, a levét sűrűre forraljuk és a húsra szűrjük. Burgonyafánk illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá