Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós ropogós bundában sült csirkemell recept

Sós ropogós bundában sült csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 kisebb szelet csirkemell filé
    • 1 kk só
    • 15 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg sós ropogós (ropi)
    • olaj a sütéshez
    • kb. 1 kg krumpli

    Elkészítése:

    A húsokat alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval. A sós ropogóst apróbb darabokra törjük, majd vagy ledaráltjuk, vagy késes aprítóban összetörjük.

    Három edényt készítünk, az elsőbe szitáljuk a lisztet, a másodikba ütjük a tojásokat, kicsit felverjük villával, a harmadikba pedig a sós ropogós kerül.

    A sózott szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a ropogós panírban. Felforrósított olajban közepes lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.

    A körethez a krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, vékony, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy kisméretű szívformával kiszaggatjuk. Bő, forró olajban kisütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Sóval meghintjük, és a husival melegen kínáljuk.

    Tipp:

    5 éves házassági évfordulóra készült vacsorára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá