Sonkás-újhagymás csirkeszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 nagyobb szelet csirkemell
- 1 csapott kk só
- 1 tk grill fűszerkeverék
- 3-4 ek olaj a sütéshez
- 2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
- 10 dkg pulykasonka (vagy csirkemellsonka, vagy bármilyen felvágott)
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 ek reszelt parmezán sajt
- 3,5 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel.
Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítünk, amin a husik mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük. A szeleteket egy közepes tepsibe fektetjük.
A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. A felvágottat apróra kockázzuk.
Egy tálban a tejfölt elkeverjük a tojással, a sóval, borssal, majd hozzáadjuk az újhagymát, a sonkát, a parmezánt és a reszelt sajt felét.
Jól összeforgatjuk és az elősütött husikra halmozzuk. A maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Melegen, krumplipürével, párolt rizzsel esetleg friss salátával kínáljuk.