Sonkás-sajtos pulykaropogós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell felkockázva
- 20 dkg füstölt sonka
- 15 dkg füstölt sajt
- 2 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 1 szelet kenyér (lehetőleg vastag szelet)
- 5 dkg vaj
- só
- bors (én provence-i fűszerkeveréket használok most minden mennyiségben. Az Aldiban árulták, és épp elfogyott a tavalyi adagom. Annyira jól összeállított fűszerkeverék, aromája a nyarat idézi.)
Elkészítése:
A pulykamellet és a sonkát kockázzuk. A kenyeret a tejben megáztatjuk majd kifacsarva a húshoz keverjük a vajdarabokkal együtt. Ezután megfűszerezzük. Egy nagyobb jénai tálat kivajazunk, erre öntjük a húst. A tejfölt a tojásokkal és a reszelt sajt felével elkeverjük, ezt a masszát öntjük a hús tetejére, majd a maradék sajttal befedjük.
Előmelegített sütőben süssük 180 fokon nagyjából 40 percen keresztül. Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik. A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét. Köretként akár saláta, akár burgonyapüré vagy sült krumplit ajánlok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »