Sonkakrémes csirkegolyók rántva recept

Hozzávalók:
- 55 dkg csirkemell filé (1 nagy pár mell)
- 1 púpos kk só
- 0,3 kk őrölt bors
- Olaj bőven a sütéshez
Töltelékhez:
- 12 dkg trappista sajt
- 6 dkg tálaló sonka
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dkg margarin
- 1 nagy csipet só
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (+a töltelékből maradt fehérje)
- 10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
A töltelékhez a lereszelt sajtot elkeverjük a fokhagymaprésen áttört sonkával, a sóval, margarinnal és a tojás sárgájával. 12 diónyi golyót sodrunk.
A ledarált csirkemellet sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk és 12 darab, közel egyforma golyót formázunk.
A tenyerünkben szétnyomkodunk egy húsgolyót, belerakunk egy sonkás sajtgolyót, majd körbevonjuk a darált hússal. A tenyerünk között formás golyót sodrunk.
A megtöltött golyókat először lisztbe forgatjuk, majd a kissé felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Bő olajat forrósítunk egy mélyebb lábasban, amiben közepestől egy kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük a golyókat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
A nagy kedvenc kijevi csirkegolyók mintájára készült ez a finomság, csak most egy kevés maradék sonka felhasználásával. Melegen a legfinomabb, amikor a sonkás sajt még folyik a belsejében. A gyerekek kívánságára sült krumpli lett a köret, de a habos krumplipüré is remekül illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »