Serpenyős kacsamáj recept
Hozzávalók:
- 50 dkg kacsamáj
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 sárgarépa (nagy)
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- só (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk őrölt majoránna
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A kacsamájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A gombát szintén vágjuk fel vékony csíkokra (ha nagyobb a gombafej, akkor először vágjuk félbe és utána vágjuk fel csíkokra). A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony, kisebb kockákra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott sárgarépát, majd a serpenyőt résnyire lefedve, pároljuk pár percig.
Amikor a sárgarépa már félpuhára párolódott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, majd pároljuk pár percig, hogy a zöldségek puhára párolódjanak.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt kacsamájat, óvatosan hogy ne nagyon törjön keverjük, forgassuk össze, majd süssük pár percig, hogy a máj teljesen átsüljön (közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).
Tipp:
Közben készítsünk ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét készítettem, mely jól illik a zöldséges kacsamájhoz.