Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Serpenyős kacsamáj recept

Serpenyős kacsamáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kacsamáj
    • 50 dkg csiperke gomba
    • 1 sárgarépa (nagy)
    • 1 fej vöröshagyma (nagy)
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • 1 tk őrölt majoránna
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A kacsamájat vágjuk fel nagyobb darabokra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A gombát szintén vágjuk fel vékony csíkokra (ha nagyobb a gombafej, akkor először vágjuk félbe és utána vágjuk fel csíkokra). A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékony, kisebb kockákra.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott sárgarépát, majd a serpenyőt résnyire lefedve, pároljuk pár percig.

    Amikor a sárgarépa már félpuhára párolódott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, majd pároljuk pár percig, hogy a zöldségek puhára párolódjanak.

    Ezután adjuk hozzá a feldarabolt kacsamájat, óvatosan hogy ne nagyon törjön keverjük, forgassuk össze, majd süssük pár percig, hogy a máj teljesen átsüljön (közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).

    Tipp:

    Közben készítsünk ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét készítettem, mely jól illik a zöldséges kacsamájhoz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá