Sárkánycsirke jázmin rizzsel recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 0,5 csésze liszt
- 0,25 csésze kukorica keményítő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fekete bors
- 1 tk chili pehely
- 1 tk reszelt, friss gyömbér
- 1 tk füstös fűszerpaprika
- 1 ek szójaszósz
- olaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 2 dundi újhagyma
- 1 hegyes erős zöldpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 ek sűrű paradicsomkrém
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk reszelt gyömbér
- 2 ek ketchup
- chili pehely
- só
- őrölt fekete bors
- 1 csipet barna cukor
Elkészítése:
A húst laposabb, apró szeletekre felvágjuk, és egy mélyebb tálba tesszük.
A lisztet, a kukorica keményítőt, a sót, a borsot és a fűszerpaprikát összekeverjük. A tojást ráütjük a húsra, hozzáadjuk a gyömbért, a szójaszószt, a chili pelyhet és a lisztes keveréket. Alaposan elkeverjük.
Akkor jó, ha a ragacsos máz bevonja a csirkeszeleteket. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a csirkedarabokat pirosra sütjük benne. Ha megsültek a húscsíkok, akkor kiszedjük őket, és melegen tartjuk.
A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát és az átnyomott fokhagymát. A paprikát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot kimagozzuk és felkockázzuk. Ezeket is hozzáadjuk a sülő hagymához.
Mikor összepárolódtak, a végén belekeverjük a gyömbért, a szójaszószt, a paradicsompürét, a ketchupot, a chili pelyhet és a fűszereket /sót, borsot, barna cukrot/. Kevés vizet öntünk alá, majd sűrűre beforraljuk.
A kész mártásba beleforgatjuk a ropogós csirkedarabokat, és egyet forralunk az ételen.
Párolt jázmin rizsre (vagy más, általunk kedvelt köretre) halmozzuk a fűszeres csirkét, majd vágott zöldhagyma szárral megszórva tálaljuk.
A sárkánycsirke jázmin rizzsel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »