Sárkánycsirke jázmin rizzsel recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 0,5 csésze liszt
- 0,25 csésze kukorica keményítő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fekete bors
- 1 tk chili pehely
- 1 tk reszelt, friss gyömbér
- 1 tk füstös fűszerpaprika
- 1 ek szójaszósz
- olaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 2 dundi újhagyma
- 1 hegyes erős zöldpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 ek sűrű paradicsomkrém
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk reszelt gyömbér
- 2 ek ketchup
- chili pehely
- só
- őrölt fekete bors
- 1 csipet barna cukor
Elkészítése:
A húst laposabb, apró szeletekre felvágjuk, és egy mélyebb tálba tesszük.
A lisztet, a kukorica keményítőt, a sót, a borsot és a fűszerpaprikát összekeverjük. A tojást ráütjük a húsra, hozzáadjuk a gyömbért, a szójaszószt, a chili pelyhet és a lisztes keveréket. Alaposan elkeverjük.
Akkor jó, ha a ragacsos máz bevonja a csirkeszeleteket. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a csirkedarabokat pirosra sütjük benne. Ha megsültek a húscsíkok, akkor kiszedjük őket, és melegen tartjuk.
A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát és az átnyomott fokhagymát. A paprikát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot kimagozzuk és felkockázzuk. Ezeket is hozzáadjuk a sülő hagymához.
Mikor összepárolódtak, a végén belekeverjük a gyömbért, a szójaszószt, a paradicsompürét, a ketchupot, a chili pelyhet és a fűszereket /sót, borsot, barna cukrot/. Kevés vizet öntünk alá, majd sűrűre beforraljuk.
A kész mártásba beleforgatjuk a ropogós csirkedarabokat, és egyet forralunk az ételen.
Párolt jázmin rizsre (vagy más, általunk kedvelt köretre) halmozzuk a fűszeres csirkét, majd vágott zöldhagyma szárral megszórva tálaljuk.
A sárkánycsirke jázmin rizzsel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »