Sárkánycsirke jázmin rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 0,5 csésze liszt
  • 0,25 csésze kukorica keményítő
  • 1 tojás
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk chili pehely
  • 1 tk reszelt, friss gyömbér
  • 1 tk füstös fűszerpaprika
  • 1 ek szójaszósz
  • olaj a sütéshez

Mártáshoz:

  • 2 dundi újhagyma
  • 1 hegyes erős zöldpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 ek sűrű paradicsomkrém
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 2 ek ketchup
  • chili pehely
  • őrölt fekete bors
  • 1 csipet barna cukor

Elkészítése:

A húst laposabb, apró szeletekre felvágjuk, és egy mélyebb tálba tesszük.

A lisztet, a kukorica keményítőt, a sót, a borsot és a fűszerpaprikát összekeverjük. A tojást ráütjük a húsra, hozzáadjuk a gyömbért, a szójaszószt, a chili pelyhet és a lisztes keveréket. Alaposan elkeverjük.

Akkor jó, ha a ragacsos máz bevonja a csirkeszeleteket. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a csirkedarabokat pirosra sütjük benne. Ha megsültek a húscsíkok, akkor kiszedjük őket, és melegen tartjuk.

A visszamaradt olajban üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát és az átnyomott fokhagymát. A paprikát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot kimagozzuk és felkockázzuk. Ezeket is hozzáadjuk a sülő hagymához.

Mikor összepárolódtak, a végén belekeverjük a gyömbért, a szójaszószt, a paradicsompürét, a ketchupot, a chili pelyhet és a fűszereket /sót, borsot, barna cukrot/. Kevés vizet öntünk alá, majd sűrűre beforraljuk.

A kész mártásba beleforgatjuk a ropogós csirkedarabokat, és egyet forralunk az ételen.

Párolt jázmin rizsre (vagy más, általunk kedvelt köretre) halmozzuk a fűszeres csirkét, majd vágott zöldhagyma szárral megszórva tálaljuk.