Sárgarépás bundában sült csirkefalatok recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 0,5 kk só
- 3 ek liszt a forgatáshoz
- kb. 4 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 1 nagy szál sárgarépa (kb. 8 dkg)
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 jó púpos ek tejföl
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém
- 3 púpos ek liszt
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk, majd kisujjnyi csíkokra feldaraboljuk. Besózzuk, átforgatjuk és félretesszük pihenni.
A répát megpucoljuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a tojásokkal és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymakrémmel ízesítjük, és jól elkeverjük. A lisztet hozzáadva sűrű, csomómentes masszát keverünk.
Olajat forrósítunk.
A csirkemell csíkokat először kevés lisztben átforgatjuk, majd belemártjuk a sűrű masszába. Kiemeljük, hagyjuk kissé lecsepegni, majd közepestől mérsékeltebb lángon szép pirosra sütjük.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Tipp:
Már régebben sütöttem bundás húst, most a gyerekek kimondottan kérték, hogy ilyet készítsek ebédre. Aztán eszembe jutott, hogy reszelek is bele egy kevés sárgarépát. Az elkészült fogáson egyáltalán nem észrevehető a répa íze, csak ha beleharapunk és ránézünk, akkor a bunda színe sárgás tőle. Finom lett, gyorsan elfogyott.