Sajtos, tejszínhabos csirke recept

Hozzávalók:
- kicsontozott, bőrmentes csirkedarabok /készíthető pulykamellből, vagy csirkemellből is/
- 1/2 kg reszelt sajt
- szerecsendió vagy bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- 2 dl 33 %-os tejszín
- 12,5 dkg vaj
- kb 20 karika sonkás felvágott /lehet gépsonka, csibe- vagy pulykasonka, pizzaszelet/
Elkészítése:
A vajjal kikenjük a tepsit vagy jénai tálat. Belereszeljük a sajt felét. Rárakjuk a lisztbe, tojásba forgatott húst. Reszelünk rá szerecsendiót vagy megszórjuk törött borssal, ízlés szerint. Sót nem teszünk rá, mert elég, ami a sajtban van. Az egészet befedjük a szalámival. Ráreszeljük a sajt másik felét. A felvert tejszínhabot a teteréje símítjuk, alufóliával befedve sütjük, kb 35-40 percig, 200 fokon, villanysütőben. A végén levesszük az alufóliát, szép aranybarnára sütjük. Köretnek leginkább rizst vagy házi tahonyát adunk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »