Sajtos, tejszínhabos csirke recept

Hozzávalók:
- kicsontozott, bőrmentes csirkedarabok /készíthető pulykamellből, vagy csirkemellből is/
- 1/2 kg reszelt sajt
- szerecsendió vagy bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- 2 dl 33 %-os tejszín
- 12,5 dkg vaj
- kb 20 karika sonkás felvágott /lehet gépsonka, csibe- vagy pulykasonka, pizzaszelet/
Elkészítése:
A vajjal kikenjük a tepsit vagy jénai tálat. Belereszeljük a sajt felét. Rárakjuk a lisztbe, tojásba forgatott húst. Reszelünk rá szerecsendiót vagy megszórjuk törött borssal, ízlés szerint. Sót nem teszünk rá, mert elég, ami a sajtban van. Az egészet befedjük a szalámival. Ráreszeljük a sajt másik felét. A felvert tejszínhabot a teteréje símítjuk, alufóliával befedve sütjük, kb 35-40 percig, 200 fokon, villanysütőben. A végén levesszük az alufóliát, szép aranybarnára sütjük. Köretnek leginkább rizst vagy házi tahonyát adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »