Sajtos-sonkás réteges pulyka recept
Hozzávalók:
- 90 dkg pulykamell filé
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg liszt
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg sonka vékonyra szeletelve
- 5 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk (olyanra, mint a bolti bacon szalonna) és egy kisebb (22*22 cm) méretű jénai (vagy tepsi) alját kibéleljük vele. Nem baj, ha nem fedi be teljesen.
Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a tojásokat kissé felverjük. A másikba a lisztet szitáljuk és beleszórunk kevéske borsot.
A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a jénaiba/tepsibe rakjuk egymás mellé. Megszórjuk sajttal, befedjük a sonka szeletekkel, majd rárétegezzük a többi húst, sajtot, sonkát addig, amíg el nem fogynak a szeletek (Nekem 3 réteg hús lett.).
A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal.
Alufóliával lefedve 200 fokon 50 percet puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 25 percet pirítjuk.
Nem kell külön olaj és víz a tepsibe.
Tipp:
Nagyon kiadós és ízletes étel. A füstölt szalonna egy különleges ízvilágot kölcsönöz a pulykának.
Ha kicsi hűl, gyönyörűen szeletelhető. Krumplipüré illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

