Sajtos-őszibarackos rántott csirkemell fehér boros barackos mártással, mazsolás rizzsel recept
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemellfilé
- szárnyas fűszerkeverék
- 4 szelet ementáli sajt
- 4 felezett barack őszibarackbefőttből
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
Sütéshez:
- 7 dl étolaj
Mártáshoz:
- a megmaradt őszibarackbefőtt
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dl fehér bor
- befőttlé
Körethez:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- só ízlés szerint
- 5 dkg mazsola
Elkészítése:
A csirkemellet kettévágjuk, de ne vágjuk teljesen át.
Kissé megveregetjük, a fűszerkeverékkel mindkét felét megszórjuk. Az egyik oldalára vékony szeletekre vágott barackot teszünk, majd ráhelyezzük a két szelet sajtot. A hús másik felét ráhajtjuk.
Lisztbe, majd felvert tojásba, ezután pedig szezámmaggal elkevert morzsába forgatjuk. Lassú tűznél, bő forró étolajban kisütjük.
Mártás készítés:
A cukrot egy edényben karamellizáljuk meg. Öntsük rá a fehér bort, majd hozzákeverjük a kockákra vágott barackokat és öntsük fel a megmaradt őszibaracklével.
Lassan forrni hagyjuk, hogy párologjon el a folyadék és kissé besűrűsödjön.
Rizs készítés:
Egy evőkanál olívaolajon a rizst megpirítjuk. Vízzel leöntjük, a mazsolát beleszórjuk és lefedjük.
220 fokra felfűtött, lekapcsolt sütőbe tesszük. A sütőben a rizsszemek szépen megduzzadnak.
Jó étvágyat kívánok hozzá!