Sajtos-kukoricalisztes bundában sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 4 egész nagy csirkemell filé szelet
- 1 kk só
- 3 ek kukoricaliszt a forgatáshoz
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 3 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 10 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg sajt
- 40 ml tej
Elkészítése:
A megtisztított, lecsepegtetett melleket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval. Egy edényben olajat forrósítunk.
Egy tálkába szórjuk a 3 evőkanál kukoricalisztet a forgatáshoz. A bundához a tojásokat a sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) kicsit felverjük, majd beleszórjuk a 10 dkg kukoricalisztet és csomómentesre keverjük. Belereszeljük a sajtot és jól összeforgatjuk, majd a tejjel kicsit lazítjuk.
Ha már forró az olaj, akkor a melleket előbb megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a sajtos masszában. A forró olajban közepes lángon pár perc alatt mindkét oldalukat szép barnára sütjük. Melegen, rizibizi körettel és savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:
Nagyon szeretjük a bundás husikat, már elég régen volt étlapon. Mindig próbálok valami újat kipróbálni, hogy ne váljon unalmassá és az igazat megvallva szeretek kísérletezni is. Nos, ma ebédre egy sajtos-kukoricalisztes változat készült. Négy egész nagy szelet csirkemellre volt elegendő a massza, de nagyon laktató, főleg ha még leves is megelőzi. Nálunk épp frankfurti leves volt az első fogás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »