Sajtos-kukoricalisztes bundában sült csirkemell recept
Hozzávalók:
- 4 egész nagy csirkemell filé szelet
- 1 kk só
- 3 ek kukoricaliszt a forgatáshoz
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 3 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 10 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg sajt
- 40 ml tej
Elkészítése:
A megtisztított, lecsepegtetett melleket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval. Egy edényben olajat forrósítunk.
Egy tálkába szórjuk a 3 evőkanál kukoricalisztet a forgatáshoz. A bundához a tojásokat a sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) kicsit felverjük, majd beleszórjuk a 10 dkg kukoricalisztet és csomómentesre keverjük. Belereszeljük a sajtot és jól összeforgatjuk, majd a tejjel kicsit lazítjuk.
Ha már forró az olaj, akkor a melleket előbb megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a sajtos masszában. A forró olajban közepes lángon pár perc alatt mindkét oldalukat szép barnára sütjük. Melegen, rizibizi körettel és savanyúsággal kínáljuk.
Tipp:
Nagyon szeretjük a bundás husikat, már elég régen volt étlapon. Mindig próbálok valami újat kipróbálni, hogy ne váljon unalmassá és az igazat megvallva szeretek kísérletezni is. Nos, ma ebédre egy sajtos-kukoricalisztes változat készült. Négy egész nagy szelet csirkemellre volt elegendő a massza, de nagyon laktató, főleg ha még leves is megelőzi. Nálunk épp frankfurti leves volt az első fogás.