Sajtos csirketorta baconbe tekert spárgával recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 35 dkg reszelt sajt
- 20 dkg sonka
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl
- 2 ek liszt
- só
- bors
- parmezán (elhagyható)
- 50 dkg spárga
- 15 dkg szeletelt bacon
Elkészítése:
Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk. A tojást a tejföllel, a sóval, a borssal és a liszttel kikeverjük. A forma alját megszórjuk reszelt sajttal, rátesszük a hússzeletek felét, lefedjük gépsonkával, és a tejfölös keverék felét is ráöntjük.
A rétegezést megismételjük, és a maradék masszával nyakon öntjük az egészet. A maradék reszelt sajtot rászórjuk, alufóliával lefedjük, és 1 óra alatt megsütjük. A sütés vége előtt vegyük le az alufóliát, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
A spárgával nincs sok gondunk. Megmossuk, a végeiből levágunk 1-2 centit, így megszabadulunk az esetleges fás résztől. Sózzuk, borsozzuk és 3 db spárgát összetekerünk egy szelet bacon szalonnával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »