Sajtos csirketorta baconbe tekert spárgával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 35 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg sonka
  • 4 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 ek liszt
  • bors
  • parmezán (elhagyható)
  • 50 dkg spárga
  • 15 dkg szeletelt bacon

Elkészítése:

Egy 22 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk. A tojást a tejföllel, a sóval, a borssal és a liszttel kikeverjük. A forma alját megszórjuk reszelt sajttal, rátesszük a hússzeletek felét, lefedjük gépsonkával, és a tejfölös keverék felét is ráöntjük.

A rétegezést megismételjük, és a maradék masszával nyakon öntjük az egészet. A maradék reszelt sajtot rászórjuk, alufóliával lefedjük, és 1 óra alatt megsütjük. A sütés vége előtt vegyük le az alufóliát, hogy a sajt megpiruljon a tetején.

A spárgával nincs sok gondunk. Megmossuk, a végeiből levágunk 1-2 centit, így megszabadulunk az esetleges fás résztől. Sózzuk, borsozzuk és 3 db spárgát összetekerünk egy szelet bacon szalonnával.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.