Sajtos csirkemell szezámmagos rizsgolyóval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- liszt
- tojás
- reszelt sajt
Körethez:
- kb. 10-12 dkg rizs (ízlés szerint barna, vagy fehér)
- sárgarépa
- zöldborsó
- gomba
- karfiol
- kaliforniai paprika
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- víz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk. Megforgatjuk lisztben, a tojásban, majd a reszelt sajtba. A szeleteket jénai tálba rétegezzük. A tetejét még jól megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben lefedve aranybarnára sütjük (kb. egy óra).
A rizsből és a zöldségekből rizibizit készítünk.
Ehhez kevés olajon az apróra vágott zöldségeket megpároljuk (10-15 perc). Rászórjuk a rizst, kicsit pirítjuk, majd a rizs kétszeresének megfelelő mennyiségű forró(!) vízzel felöntjük, fűszerezzük, és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Addig, amíg a víz épp el nem fő alóla.
Hagyjuk picit hűlni, majd vizes kézzel golyókat formálunk. A rizsgolyókat megforgatjuk lisztben, a tojásban és szezámmaggal kevert morzsában.
Bő olajban süssük ki, tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Tipp:
A zöldség mennyisége és fajtája ízlés szerint variálható. Én zöldségesen szeretem.