Sajtos csirkemell baconbe tekert zöldbabbal recept
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 2 szelet füstölt sajt
- 1 csomag bacon
- 50 dkg zöldbab
Pác hozzávalói:
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olívaolaj
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk dijoni mustár
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- majoranna
Elkészítése:
A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a csirkemellfilét. Ezután hagyjuk pár órán át pácolódni, hogy az ízek jól átjárják. (én egész éjszakára a pácban hagytam)
A zöldbabot enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután ízlés szerint tekerjük körbe a baconnel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a bepácolt csirkemellet, locsoljuk meg a visszamaradt páccal, majd helyezzük rá a szeletelt sajtot.
A baconbe tekert zöldbabot szintén helyezzük rá a tepsire, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép pirosra.
Tálaláskor a sajtos csirkemellet a baconbe tekert zöldbabbal kínáljuk.
A sajtos csirkemell baconbe tekert zöldbabbal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 8 g