Sajtos csirkemell baconbe tekert zöldbabbal recept
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 2 szelet füstölt sajt
- 1 csomag bacon
- 50 dkg zöldbab
Pác hozzávalói:
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olívaolaj
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk dijoni mustár
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- majoranna
Elkészítése:
A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a csirkemellfilét. Ezután hagyjuk pár órán át pácolódni, hogy az ízek jól átjárják. (én egész éjszakára a pácban hagytam)
A zöldbabot enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután ízlés szerint tekerjük körbe a baconnel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a bepácolt csirkemellet, locsoljuk meg a visszamaradt páccal, majd helyezzük rá a szeletelt sajtot.
A baconbe tekert zöldbabot szintén helyezzük rá a tepsire, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép pirosra.
Tálaláskor a sajtos csirkemellet a baconbe tekert zöldbabbal kínáljuk.
A sajtos csirkemell baconbe tekert zöldbabbal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


