Sajtos csirkemell baconbe tekert zöldbabbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 szelet füstölt sajt
  • 1 csomag bacon
  • 50 dkg zöldbab

Pác hozzávalói:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 1 tk szójaszósz
  • 1 tk dijoni mustár
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • majoranna

Elkészítése:

A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a csirkemellfilét. Ezután hagyjuk pár órán át pácolódni, hogy az ízek jól átjárják. (én egész éjszakára a pácban hagytam)

A zöldbabot enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután ízlés szerint tekerjük körbe a baconnel.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a bepácolt csirkemellet, locsoljuk meg a visszamaradt páccal, majd helyezzük rá a szeletelt sajtot.

A baconbe tekert zöldbabot szintén helyezzük rá a tepsire, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép pirosra.

Tálaláskor a sajtos csirkemellet a baconbe tekert zöldbabbal kínáljuk.