Rozmaringos kacsa, pikáns zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- só
- frissen őrölt bors
- 1-2 ág rozmaring
- 1 dl szójaszósz
A zöldségkörethez:
- 1 nagyobb szál póréhagyma
- 2 szál nagyobb méretű sárgarépa
- egy zsenge cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 ek méz
- 3 ek olivaolaj
- 1 lime citrom héja, és fél citrom leve
- só, bors
Elkészítése:
A kacsacombokat megmossuk és tisztítjuk, majd szójaszószban pácoljuk egy éjszakán át.
Ezután a tepsibe helyezzük, borsozzuk, tengeri sóval finoman megszórjuk és a rozmaringot felaprítva beledörzsöljük a bőrébe. Alá öntjük a páclevet és fóliával letakarva előmelegített sütőben 160 fokon addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul.Egyszer fordítsuk át félidőben a combokat.
Ha megpuhultak, levesszük a fóliát róla és még 200 fokon pirítsuk ropogósra.Takarjuk le és hagyjuk meleg helyen.
Amíg a kacsa sül, addig a zöldségeket julienne-re vágjuk és az olajon üvegesre, de ne túl puhára pároljuk, ne keverjük, hanem rázogassuk és forgassuk meg óvatosan.
Közben sózzuk és borsozzuk, majd a mézet, és citromlevet keverünk hozzá. Zöld citrom héjával ízesítjük. A hús mellé kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »