Roston sült pulykamell recept

Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell filé
- 20 dkg barna rizs
- 40 dkg mirelit zöldségkeverék / saláta mixet és kukoricát használtam de más is lehet/
- 0,5 dl olíva olaj
- 5 dkg vaj
- ételízesítő
- őrölt fehér bors
- majoránna
- grill fűszer só
Elkészítése:
Előkészítés:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, grillfűszerrel,fehér borssal,majoránnával megszórjuk. Hagyjuk állni egy órát a hűtőben.
Elkészítés:
A húst grillen vagy serpenyőben az olívaolajon szép pirosra sütjük. A zöldségeket a vajon, ételízesítővel, és kevés fehér borssal megpároljuk.
A barna rizst vagy a hagyományos módon megpároljuk /csak két és félszeres vízzel/vagy sós vízben megfőzzük és leöblítjük. Tálaláskor a pulykát vegyes körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »