Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rosé kacsamell medvehagymás gnoccival, lilakáposztával recept

Rosé kacsamell medvehagymás gnoccival, lilakáposztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 tisztított kacsamellfilé bőrös
    • bors
    • 40 dkg puhára főtt sárga burgonya
    • 10 dkg medvehagyma
    • 2 ek vaj
    • fehér bors
    • szerecsendió
    • 5 ek liszt
    • 1 lila káposzta kisebb csíkokra vágva
    • köménymag
    • 0,5 dl vörösbor
    • szegfűszeg őrölt
    • 1 ek barna cukor
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    Gnocci készítése:

    A gnoccihoz a főtt burgonyát melegen burgonyatörővel összezúzom, és vajjal, némi sóval, borssal, kevés reszelt szerecsendióval és az apróra vágott medvehagymával eldolgozom. A liszttel közepesen kemény tésztát készítek.

    Fazékban sós vizet forralok, és a gnoccikat, amiket kézzel megformázok, kifőzöm pár perc alatt. Leszűröm, és vajra teszem.

    Kacsa készítése:

    A kacsamellet a bőrös felével lefelé fordítva félig megsütöm, majd a másik felén is. Sózom, borsozom, és letakarva melegen tartom.

    Káposzta készítése:

    A káposztát, amit lereszeltem megsózom, majd a cukrot karamellizálom, és a káposztát rádobom. Sózom, és köménymaggal, meg szegfűszeggel fűszerezem, és kevergetve párolom. Vörösborral megöntözöm, és félpuhára párolom. Akkor jó, ha szép fényes színe marad, de nem esik össze.

    A kacsamelett felszeletelem, és a gnoccival, meg a káposztával tálalom.

    A rosé kacsamell medvehagymás gnoccival, lilakáposztával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 138 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá