Rosé kacsamell medvehagymás gnoccival, lilakáposztával recept
Hozzávalók:
- 2 tisztított kacsamellfilé bőrös
- só
- bors
- 40 dkg puhára főtt sárga burgonya
- 10 dkg medvehagyma
- 2 ek vaj
- só
- fehér bors
- szerecsendió
- 5 ek liszt
- 1 lila káposzta kisebb csíkokra vágva
- só
- köménymag
- 0,5 dl vörösbor
- szegfűszeg őrölt
- 1 ek barna cukor
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Gnocci készítése:
A gnoccihoz a főtt burgonyát melegen burgonyatörővel összezúzom, és vajjal, némi sóval, borssal, kevés reszelt szerecsendióval és az apróra vágott medvehagymával eldolgozom. A liszttel közepesen kemény tésztát készítek.
Fazékban sós vizet forralok, és a gnoccikat, amiket kézzel megformázok, kifőzöm pár perc alatt. Leszűröm, és vajra teszem.
Kacsa készítése:
A kacsamellet a bőrös felével lefelé fordítva félig megsütöm, majd a másik felén is. Sózom, borsozom, és letakarva melegen tartom.
Káposzta készítése:
A káposztát, amit lereszeltem megsózom, majd a cukrot karamellizálom, és a káposztát rádobom. Sózom, és köménymaggal, meg szegfűszeggel fűszerezem, és kevergetve párolom. Vörösborral megöntözöm, és félpuhára párolom. Akkor jó, ha szép fényes színe marad, de nem esik össze.
A kacsamelett felszeletelem, és a gnoccival, meg a káposztával tálalom.
A rosé kacsamell medvehagymás gnoccival, lilakáposztával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 8 g