Hozzávalók:
Elkészítése:
A gnoccihoz a főtt burgonyát melegen burgonyatörővel összezúzom, és vajjal, némi sóval, borssal, kevés reszelt szerecsendióval és az apróra vágott medvehagymával eldolgozom. A liszttel közepesen kemény tésztát készítek.
Fazékban sós vizet forralok, és a gnoccikat, amiket kézzel megformázok, kifőzöm pár perc alatt. Leszűröm, és vajra teszem.
A kacsamellet a bőrös felével lefelé fordítva félig megsütöm, majd a másik felén is. Sózom, borsozom, és letakarva melegen tartom.
A káposztát, amit lereszeltem megsózom, majd a cukrot karamellizálom, és a káposztát rádobom. Sózom, és köménymaggal, meg szegfűszeggel fűszerezem, és kevergetve párolom. Vörösborral megöntözöm, és félpuhára párolom. Akkor jó, ha szép fényes színe marad, de nem esik össze.
A kacsamelett felszeletelem, és a gnoccival, meg a káposztával tálalom.