Rosé kacsamell medvehagymás gnoccival, lilakáposztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tisztított kacsamellfilé bőrös
  • bors
  • 40 dkg puhára főtt sárga burgonya
  • 10 dkg medvehagyma
  • 2 ek vaj
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • 5 ek liszt
  • 1 lila káposzta kisebb csíkokra vágva
  • köménymag
  • 0,5 dl vörösbor
  • szegfűszeg őrölt
  • 1 ek barna cukor
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

Gnocci készítése:

A gnoccihoz a főtt burgonyát melegen burgonyatörővel összezúzom, és vajjal, némi sóval, borssal, kevés reszelt szerecsendióval és az apróra vágott medvehagymával eldolgozom. A liszttel közepesen kemény tésztát készítek.

Fazékban sós vizet forralok, és a gnoccikat, amiket kézzel megformázok, kifőzöm pár perc alatt. Leszűröm, és vajra teszem.

Kacsa készítése:

A kacsamellet a bőrös felével lefelé fordítva félig megsütöm, majd a másik felén is. Sózom, borsozom, és letakarva melegen tartom.

Káposzta készítése:

A káposztát, amit lereszeltem megsózom, majd a cukrot karamellizálom, és a káposztát rádobom. Sózom, és köménymaggal, meg szegfűszeggel fűszerezem, és kevergetve párolom. Vörösborral megöntözöm, és félpuhára párolom. Akkor jó, ha szép fényes színe marad, de nem esik össze.

A kacsamelett felszeletelem, és a gnoccival, meg a káposztával tálalom.