Rosé Kacsamell boros szilvamártással, hamis kelkáposztás quiche-el recept

Hozzávalók:
- 1 bőrös kacsamell
Mártás:
- 10 dkg aszalt szilva
- 4-5 evőkanál házi szilvalekvár
- 2 dl vörösbor
- 1 csipet fahéj
- só, bors ízlés szerint
Hamis quiche:
Elkészítése:
Először vizet forralok, és a leveleikre szedett kelkáposztát blansírozom. Egy tálban összekeverem a krémtúrót a tejszínnel, a tojásokkal és a sajtokkal. a kel leveleket egymásra rakom felcsavarom és felvágom apróra, majd belekeverem a túrós, tejszínes masszába. Kis kosár formákat kivajazok és lisztezek, majd a leveles tésztát méretre vágom és belenyomkodom a formában.
Megszurkálom a tésztát majd belekanalazom a keles masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm.
A bort felforralom, beledobálom az aszalt szilvákat és a harmadára redukálom. Ezután belerakom a szilvalekvárt fűszerezem és összefőzöm
A kacsát szárazra törlöm, és a bőrét sűrűn beirdalom. Egy serpenyőt szárazon felhevítek majd bőrrel lefelé belerakom a kacsát és kicsit lenyomom de nem forgatom, emelgetem!. Mikor kisült a zsír nagy része és ropogós a bőr 1-3 perc közben mérsékelem a tüzet.
Leöntöm a zsírt a kacsamell minden oldalára kis kérget sütök majd bőrrel felfelé sütöm még 4-6 percig. Kiveszem a kacsát deszkára és 4-5 percig pihentetem hogy a levek a húsban maradjanak.
Tipp:
A kacsa sütési ideje erősen méretfüggő. Tehát minél nagyobb annál több idő kell neki a sütéshez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »