Rosé Kacsamell boros szilvamártással, hamis kelkáposztás quiche-el recept
Hozzávalók:
- 1 bőrös kacsamell
Mártás:
- 10 dkg aszalt szilva
- 4-5 evőkanál házi szilvalekvár
- 2 dl vörösbor
- 1 csipet fahéj
- só, bors ízlés szerint
Hamis quiche:
Elkészítése:
Először vizet forralok, és a leveleikre szedett kelkáposztát blansírozom. Egy tálban összekeverem a krémtúrót a tejszínnel, a tojásokkal és a sajtokkal. a kel leveleket egymásra rakom felcsavarom és felvágom apróra, majd belekeverem a túrós, tejszínes masszába. Kis kosár formákat kivajazok és lisztezek, majd a leveles tésztát méretre vágom és belenyomkodom a formában.
Megszurkálom a tésztát majd belekanalazom a keles masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm.
A bort felforralom, beledobálom az aszalt szilvákat és a harmadára redukálom. Ezután belerakom a szilvalekvárt fűszerezem és összefőzöm
A kacsát szárazra törlöm, és a bőrét sűrűn beirdalom. Egy serpenyőt szárazon felhevítek majd bőrrel lefelé belerakom a kacsát és kicsit lenyomom de nem forgatom, emelgetem!. Mikor kisült a zsír nagy része és ropogós a bőr 1-3 perc közben mérsékelem a tüzet.
Leöntöm a zsírt a kacsamell minden oldalára kis kérget sütök majd bőrrel felfelé sütöm még 4-6 percig. Kiveszem a kacsát deszkára és 4-5 percig pihentetem hogy a levek a húsban maradjanak.
Tipp:
A kacsa sütési ideje erősen méretfüggő. Tehát minél nagyobb annál több idő kell neki a sütéshez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

