Ropogósra sült csirke recept

Hozzávalók:
- 1 csirke (kb 1,30 kg)
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük és végül papírtörlővel szárazra töröljük a bőrét.
A belsejét sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a félbevágott közepes méretű vöröshagymát és a 1/2 citromot.
Ezután a két lábát összekötjük, hogy sütés közben ne tudjon szétterülni a tepsiben.
A puha vajat összekeverjük a sóval és az őrölt borssal (mivel kívülről nem lett besózva a csirke, így ne sajnáljuk ki a vajból a sót, mert különben sótlan lesz a csirke sütés után). Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenjük a csirke bőrét.
Egy tepsi alját kibéleljük alufóliával, majd egy rácsot teszünk rá. A rácsra rátesszük az előkészített csirkét, majd aláöntjük a fehérbort és beleszeljük a fokhagymát. Ezután alufóliával lefedjük a tepsit és előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lángon puhára pároljuk (én légkeverésnél, 150 fokon 80 percig pároltam lefedve).
Végül levesszük az alufóliát, majd visszahelyezzük a tepsit a sütőbe és szép pirosra sütjük (közben nem kell locsolgatni, mert így is szép piros és főleg finom ropogós lesz a bőre).
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá rizst, krumplipürét vagy éppen sült krumplit és savanyúságot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »