Ropogósra sült csirke recept

Hozzávalók:
- 1 csirke (kb 1,30 kg)
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük és végül papírtörlővel szárazra töröljük a bőrét.
A belsejét sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a félbevágott közepes méretű vöröshagymát és a 1/2 citromot.
Ezután a két lábát összekötjük, hogy sütés közben ne tudjon szétterülni a tepsiben.
A puha vajat összekeverjük a sóval és az őrölt borssal (mivel kívülről nem lett besózva a csirke, így ne sajnáljuk ki a vajból a sót, mert különben sótlan lesz a csirke sütés után). Ezután a fűszerezett vajjal körös-körül jól bekenjük a csirke bőrét.
Egy tepsi alját kibéleljük alufóliával, majd egy rácsot teszünk rá. A rácsra rátesszük az előkészített csirkét, majd aláöntjük a fehérbort és beleszeljük a fokhagymát. Ezután alufóliával lefedjük a tepsit és előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lángon puhára pároljuk (én légkeverésnél, 150 fokon 80 percig pároltam lefedve).
Végül levesszük az alufóliát, majd visszahelyezzük a tepsit a sütőbe és szép pirosra sütjük (közben nem kell locsolgatni, mert így is szép piros és főleg finom ropogós lesz a bőre).
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá rizst, krumplipürét vagy éppen sült krumplit és savanyúságot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »