Ropogós csirke szárnyak burgonya ágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirke szárny
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- só
- szárnyas fűszer
- 1 ek.durvára őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 kk fokhagyma granulátum
- 1 kk szárított rozmaring
- 2 ek libazsír
Elkészítése:
A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. Sózzuk, fűszerezzük durvára darált borssal megszórjuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A burgonyát sózzuk, összekeverjük a zsiradékkal,szárított rozmaringot, durvára őrölt borsot, grill fűszert szórunk rá. A burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vörös hagymát és a befűszerezett csirke szárnyakat. A tepsit előmelegített sütőben tesszük és kb. egy órát sütjük. A szárnyakat megfordítjuk és szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

