Ropogós csirke szárnyak burgonya ágyon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirke szárny
  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • szárnyas fűszer
  • 1 ek.durvára őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 1 kk szárított rozmaring
  • 2 ek libazsír

Elkészítése:
A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. Sózzuk, fűszerezzük durvára darált borssal megszórjuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A burgonyát sózzuk, összekeverjük a zsiradékkal,szárított rozmaringot, durvára őrölt borsot, grill fűszert szórunk rá. A burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vörös hagymát és a befűszerezett csirke szárnyakat. A tepsit előmelegített sütőben tesszük és kb. egy órát sütjük. A szárnyakat megfordítjuk és szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!