Rizseshús másképp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg kockára vágott bacon
- 3 fej vöröshagyma
- 0,5 kg csirkemell
- 1 kaliforniai paprika
- só
- bors
- olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag milánói alap
- 25 dkg rizs
- 1 húsleveskocka
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és a kaliforniai paprikával együtt apró kockákra vágjuk.
A bacont és a hagymát kevés olajon megpirítjuk, közben a paprikát is hozzákeverjük.
A csirkemellet megmossuk, leitatjuk róla a vizet és szintén kockára vágjuk. A hagymához adjuk és kissé megpirítjuk. Óvatosan sózzuk és borsozzuk.
A milánói alapot a tejszínnel elkeverjük és a húshoz keverjük. Ha szükséges, vízzel hígítjuk, majd 10 perc alatt készre főzzük.
A rizst megmossuk, olajon üvegesre futtatjuk, majd a rizs mennyiség kétszeresének megfelelő vízzel felöntjük. A húsleveskockával, sóval és borssal fűszerezzük. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Végül a rizst a húshoz keverjük és uborkasalátával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »