Rizseshús másképp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg kockára vágott bacon
- 3 fej vöröshagyma
- 0,5 kg csirkemell
- 1 kaliforniai paprika
- só
- bors
- olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag milánói alap
- 25 dkg rizs
- 1 húsleveskocka
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és a kaliforniai paprikával együtt apró kockákra vágjuk.
A bacont és a hagymát kevés olajon megpirítjuk, közben a paprikát is hozzákeverjük.
A csirkemellet megmossuk, leitatjuk róla a vizet és szintén kockára vágjuk. A hagymához adjuk és kissé megpirítjuk. Óvatosan sózzuk és borsozzuk.
A milánói alapot a tejszínnel elkeverjük és a húshoz keverjük. Ha szükséges, vízzel hígítjuk, majd 10 perc alatt készre főzzük.
A rizst megmossuk, olajon üvegesre futtatjuk, majd a rizs mennyiség kétszeresének megfelelő vízzel felöntjük. A húsleveskockával, sóval és borssal fűszerezzük. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Végül a rizst a húshoz keverjük és uborkasalátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »