Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizike rizottó csirkehússal recept

Rizike rizottó csirkehússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csirkemell filé
    • 50 dkg rizike gomba
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír (kacsa, liba)
    • 1 bögre rizottó rizs
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 5 dkg parmezán sajt, reszelt
    • 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkehúst csíkokra, a gombát megtisztítás után tetszőleges formára vágom.

    A zsíron megfonnyasztom az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

    Hozzáadom a csirkehúst, őrölök rá kevés borsot és zsírjára pirítom, majd a gombát is beleteszem és ezt is megpirítom.

    Belerakom a vajat és a rizst és üvegesre pirítom. Csak ezután sózom.

    Hozzáöntöm a bort és megvárom még a rizs magába szívja, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst.

    Végül belekeverem a reszelt sajtot és forrón tálalom.

    A rizike rizottó csirkehússal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 92 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá