Rizike rizottó csirkehússal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 50 dkg rizike gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kacsa, liba)
- 1 bögre rizottó rizs
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg parmezán sajt, reszelt
- 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A csirkehúst csíkokra, a gombát megtisztítás után tetszőleges formára vágom.
A zsíron megfonnyasztom az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Hozzáadom a csirkehúst, őrölök rá kevés borsot és zsírjára pirítom, majd a gombát is beleteszem és ezt is megpirítom.
Belerakom a vajat és a rizst és üvegesre pirítom. Csak ezután sózom.
Hozzáöntöm a bort és megvárom még a rizs magába szívja, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst.
Végül belekeverem a reszelt sajtot és forrón tálalom.
A rizike rizottó csirkehússal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »


