Rizike rizottó csirkehússal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell filé
  • 50 dkg rizike gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír (kacsa, liba)
  • 1 bögre rizottó rizs
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg parmezán sajt, reszelt
  • 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A csirkehúst csíkokra, a gombát megtisztítás után tetszőleges formára vágom.

A zsíron megfonnyasztom az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

Hozzáadom a csirkehúst, őrölök rá kevés borsot és zsírjára pirítom, majd a gombát is beleteszem és ezt is megpirítom.

Belerakom a vajat és a rizst és üvegesre pirítom. Csak ezután sózom.

Hozzáöntöm a bort és megvárom még a rizs magába szívja, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst.

Végül belekeverem a reszelt sajtot és forrón tálalom.