Töltött csirkemell burgonyakrokettel recept
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- só
Töltelékhez:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kicsi natúr joghurt (150 g)
- 5 dkg füstölt, reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- 1 db sárgarépa
- fél kaliforniai paprika
- 5 dkg gomba
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj
A burgonyakroketthez:
- 1/2 kg burgonya
- 1 evőkanál margarin
- 2 db felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg finomliszt
- 2 cikk natúr sajt
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 késhegynyi őrölt bors
- ízlés szerint só
A panírozáshoz:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zöldségféléket feldaraboljuk,kevés vajon vagy olajon megpároljuk.
A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk.
Tojást a joghurttal,sóval és a borssal felverjük,belekeverjük a reszelt sajtot.
Kisebb,olajozott tepsibe öntjük, sütőben megsütjük.
Utána hússzelet nagyságúra felvágjuk a tojásos masszát, rátesszük a húsra, teszünk rá a párolt zöldségekből, majd feltekerjük. Összetűzzük, bepanírozzuk és forró olajban, kis lángon kisütjük.
A krokett készítése:
A burgonyákat meghámozzuk,gerezdekre vágjuk.
Enyhén sós vízben megfőzzük,majd összetörjük,és ha kihűlt a többi hozzávalóval összekeverjük.
A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük,2 cm vastagra kisodorjuk,majd hosszabb rudakat formázunk.
A rudakat felvert tojásba,majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.