Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkemell burgonyakrokettel recept

Töltött csirkemell burgonyakrokettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csirkemell

    Töltelékhez:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kicsi natúr joghurt (150 g)
    • 5 dkg füstölt, reszelt sajt
    • őrölt bors
    • 1 db sárgarépa
    • fél kaliforniai paprika
    • 5 dkg gomba

    A panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • olaj

    A burgonyakroketthez:

    • 1/2 kg burgonya
    • 1 evőkanál margarin
    • 2 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg finomliszt
    • 2 cikk natúr sajt
    • 1 csipet őrölt szerecsendió
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • ízlés szerint só

    A panírozáshoz:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A zöldségféléket feldaraboljuk,kevés vajon vagy olajon megpároljuk.
    A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk.
    Tojást a joghurttal,sóval és a borssal felverjük,belekeverjük a reszelt sajtot.
    Kisebb,olajozott tepsibe öntjük, sütőben megsütjük.
    Utána hússzelet nagyságúra felvágjuk a tojásos masszát, rátesszük a húsra, teszünk rá a párolt zöldségekből, majd feltekerjük. Összetűzzük, bepanírozzuk és forró olajban, kis lángon kisütjük.

    A krokett készítése:

    A burgonyákat meghámozzuk,gerezdekre vágjuk.
    Enyhén sós vízben megfőzzük,majd összetörjük,és ha kihűlt a többi hozzávalóval összekeverjük.
    A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük,2 cm vastagra kisodorjuk,majd hosszabb rudakat formázunk.
    A rudakat felvert tojásba,majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá