Töltött csirkemell burgonyakrokettel recept

Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- só
Töltelékhez:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kicsi natúr joghurt (150 g)
- 5 dkg füstölt, reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- 1 db sárgarépa
- fél kaliforniai paprika
- 5 dkg gomba
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj
A burgonyakroketthez:
- 1/2 kg burgonya
- 1 evőkanál margarin
- 2 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg finomliszt
- 2 cikk natúr sajt
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 késhegynyi őrölt bors
- ízlés szerint só
A panírozáshoz:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zöldségféléket feldaraboljuk,kevés vajon vagy olajon megpároljuk.
A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk.
Tojást a joghurttal,sóval és a borssal felverjük,belekeverjük a reszelt sajtot.
Kisebb,olajozott tepsibe öntjük, sütőben megsütjük.
Utána hússzelet nagyságúra felvágjuk a tojásos masszát, rátesszük a húsra, teszünk rá a párolt zöldségekből, majd feltekerjük. Összetűzzük, bepanírozzuk és forró olajban, kis lángon kisütjük.
A krokett készítése:
A burgonyákat meghámozzuk,gerezdekre vágjuk.
Enyhén sós vízben megfőzzük,majd összetörjük,és ha kihűlt a többi hozzávalóval összekeverjük.
A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük,2 cm vastagra kisodorjuk,majd hosszabb rudakat formázunk.
A rudakat felvert tojásba,majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »