Töltött csirkemell burgonyakrokettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Töltött csirkemell burgonyakrokettel

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell

Töltelékhez:

  • 2 db tojás
  • 1 kicsi natúr joghurt (150 g)
  • 5 dkg füstölt, reszelt sajt
  • őrölt bors
  • 1 db sárgarépa
  • fél kaliforniai paprika
  • 5 dkg gomba

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

A burgonyakroketthez:

  • 1/2 kg burgonya
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 db felvert tojás
  • 6 dkg finomliszt
  • 2 cikk natúr sajt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • ízlés szerint só

A panírozáshoz:

  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A zöldségféléket feldaraboljuk,kevés vajon vagy olajon megpároljuk.
A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk.
Tojást a joghurttal,sóval és a borssal felverjük,belekeverjük a reszelt sajtot.
Kisebb,olajozott tepsibe öntjük, sütőben megsütjük.
Utána hússzelet nagyságúra felvágjuk a tojásos masszát, rátesszük a húsra, teszünk rá a párolt zöldségekből, majd feltekerjük. Összetűzzük, bepanírozzuk és forró olajban, kis lángon kisütjük.

A krokett készítése:

A burgonyákat meghámozzuk,gerezdekre vágjuk.
Enyhén sós vízben megfőzzük,majd összetörjük,és ha kihűlt a többi hozzávalóval összekeverjük.
A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük,2 cm vastagra kisodorjuk,majd hosszabb rudakat formázunk.
A rudakat felvert tojásba,majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.