Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott csirkecombok krumpligombával recept

Rántott csirkecombok krumpligombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • csirke alsó comb
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • bors
    • paprika
    • olaj a sütéshez

    Krumpligomba:

    • burgonya
    • olaj
    • bors
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A konyhakészre előkészített csirkecombokat só, bors és paprika keverékével megszórjuk, hagyjuk állni legalább egy órát, majd a nedvességet leitatjuk róla, így a sütés során nem válik le a panír. Először lisztben, kevés sóval felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő, forró olajban fedő alatt kezdjük sütni, majd fordítás után a fedőt levéve sütjük tovább. Addig hagyjuk sülni, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, frissen, forrón tálaljuk. Bármilyen köret, saláta illik hozzá, én most krumpligombával tálaltam.

    Krumpligomba:

    A nyers héjas krumpliból almaszeletelő segítségével kialakítjuk a gomba formát. Egy tálkába tegyünk kevés olajat és sót, keverjük össze, és ebben forgassuk meg a krumplikat, hagyjuk benne kicsit állni.

    Sütés előtt a tetejét fűszerezhetjük borssal, pirospaprikával. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük szép pirosra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá