Rántott csirkecomb recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 rántani való csirkecomb
- 4-5 gerezd fokhagyma
- tej
- liszt
- zsemlemorzsa
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A combokat alaposan megmossuk, majd besózzuk. Annyi tejjel öntjük fel ami bőven ellepi. A tejet hígíthatjuk kis vízzel, de hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymákat, és legalább egy óráig állni hagyjuk.
Még jobb, ha egy éjszakán át áznak a combok. A pácolás után jól megtöröljük a combokat, majd panírozzuk. Három külön tálba tesszük a lisztet, a felvert tojást, és a zsemlemorzsát, majd ebben a sorrendben beleforgatjuk a combokat.
Forró, bő olajban sütjük meg.
A legjobbak természetesen a “dobverők” mert könnyen kézre állnak. Ugyanolyan finomak a felső combok, de az egészben rántott combok is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.