Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott tészta csirkepörköltből recept

Rakott tészta csirkepörköltből
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkepörkölt
    • 3 dl tejföl
    • 1 kk zsálya
    • 1 kk kapor
    • 1 kk édeskömény
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 50 dkg tészta
    • 0,5 póréhagyma
    • 4 szár zeller
    • 5 dkg sajt
    • 2 ek étolaj
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm. Ha megfőtt, leszűröm.

    A csirkepörköltet hidegen apró kockára vágom. A megmaradt szafthoz hozzáadom a fűszereket, a bort, felforralom, belekeverem a tejfölt, és belereszelem a sajtot.

    Egy hőálló tálat vagy tepsit kiolajozok, beleborítom a kifőtt tésztát, rászórom a felaprított csirkehúst. Elrendezem rajta a felszeletelt zellerszárat és póréhagymát, majd az egészet leöntöm a tejfölös fűszeres szafttal.

    Sütőbe tolom, és 180 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütöm.

    Tipp:

    Kiváló recept arra, hogy ne mindig csak hortobágyi palacsintát kelljen enni a maradék pörköltből. Viszont csak emiatt is érdemes külön pörköltet készíteni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá