Rakott tészta csirkepörköltből recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkepörkölt
- 3 dl tejföl
- 1 kk zsálya
- 1 kk kapor
- 1 kk édeskömény
- 1 dl száraz fehérbor
- 50 dkg tészta
- 0,5 póréhagyma
- 4 szár zeller
- 5 dkg sajt
- 2 ek étolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm. Ha megfőtt, leszűröm.
A csirkepörköltet hidegen apró kockára vágom. A megmaradt szafthoz hozzáadom a fűszereket, a bort, felforralom, belekeverem a tejfölt, és belereszelem a sajtot.
Egy hőálló tálat vagy tepsit kiolajozok, beleborítom a kifőtt tésztát, rászórom a felaprított csirkehúst. Elrendezem rajta a felszeletelt zellerszárat és póréhagymát, majd az egészet leöntöm a tejfölös fűszeres szafttal.
Sütőbe tolom, és 180 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütöm.
Tipp:
Kiváló recept arra, hogy ne mindig csak hortobágyi palacsintát kelljen enni a maradék pörköltből. Viszont csak emiatt is érdemes külön pörköltet készíteni!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.