Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm. Ha megfőtt, leszűröm.
A csirkepörköltet hidegen apró kockára vágom. A megmaradt szafthoz hozzáadom a fűszereket, a bort, felforralom, belekeverem a tejfölt, és belereszelem a sajtot.
Egy hőálló tálat vagy tepsit kiolajozok, beleborítom a kifőtt tésztát, rászórom a felaprított csirkehúst. Elrendezem rajta a felszeletelt zellerszárat és póréhagymát, majd az egészet leöntöm a tejfölös fűszeres szafttal.
Sütőbe tolom, és 180 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kiváló recept arra, hogy ne mindig csak hortobágyi palacsintát kelljen enni a maradék pörköltből. Viszont csak emiatt is érdemes külön pörköltet készíteni!