Rakott tészta csirkepörköltből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkepörkölt
  • 3 dl tejföl
  • 1 kk zsálya
  • 1 kk kapor
  • 1 kk édeskömény
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 50 dkg tészta
  • 0,5 póréhagyma
  • 4 szár zeller
  • 5 dkg sajt
  • 2 ek étolaj
  • őrölt bors

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm. Ha megfőtt, leszűröm.

A csirkepörköltet hidegen apró kockára vágom. A megmaradt szafthoz hozzáadom a fűszereket, a bort, felforralom, belekeverem a tejfölt, és belereszelem a sajtot.

Egy hőálló tálat vagy tepsit kiolajozok, beleborítom a kifőtt tésztát, rászórom a felaprított csirkehúst. Elrendezem rajta a felszeletelt zellerszárat és póréhagymát, majd az egészet leöntöm a tejfölös fűszeres szafttal.

Sütőbe tolom, és 180 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütöm.

Tipp:

Kiváló recept arra, hogy ne mindig csak hortobágyi palacsintát kelljen enni a maradék pörköltből. Viszont csak emiatt is érdemes külön pörköltet készíteni!