Rakott karfiol másként recept
Hozzávalók:
- 1 szép fej karfiol
- 6-7 db burgonya
- olaj
A besamelhez:
- 3-4 dkg vaj
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
- 4 dl tejföl
- 2 dl tej
- ételízesítő
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk szerecsendió
A raguhoz:
- 1/2 kg csirkemell
- olaj
- 1-1 db piros,zöld,sárga paprika
- őrölt bors
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
A rakott karfiol tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük,a burgonyát meghámozzuk,vékonyabb karikákra szeleteljük. Mindezeket megmossuk,majd a vizet lecsepegtetjük. Forró olajban a karfiolt és a burgonyát kisütjük,majd papírtörlőre szedjük. A ragut elkészítjük. A csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk,olajon megpároljuk,rátesszük a húst,a paprikákat,a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Készre sütjük.
Egy hőálló tálat kivajazunk,zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük,rá a csirkeragut,majd a karfiolrózsákkal befedjük.
A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk,felengedjük a 3 dl tejjel,ízesítjük szerecsendióval,ételízesítővel,majd felfőzzük.
amikor kissé hűl,akkor bele keverjük a 2 db tojást,majd a tejfölt és a tejet. Ráöntjük a a tálban várakozó burgonyás,karfiolos rakottra és aranysárgára sütjük. A sütés vége felé rászórjuk a sajtot és készre sütjük.
Nagyon finom,sokkal finomabb,mintha úgy főzzük meg a karfiolt és a burgonyát.
A vegásak készítsék hús nélkül,úgy is nagyon finom.