Rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 csirkemell (kb. 35 dkg)
- 1 paradicsom
- 5 dkg sonka
- 4 dkg lapkasajt (trappista)
- 5 dkg spenót
- só
- őrölt fekete bors
- 2 hónapos retek
- 0,5 batáta
- 18 parázskrumpli
- 4 szál rozmaring
- 1 zacskó előfőzött rizs
- 6 szál petrezselyem
- vaj
- 4 ek tejföl
- 5 dkg trappista
Elkészítése:
A csirkemellet kettészelem, kiklopfolom, formázom, fűszerezem. Beteszem a hűtőbe.
A batátát felkockázom, a krumplikat, a retket és a spenótot megmosom, a paradicsomot vékonyan felszeletelem. A sajtot lereszelem. A kertben vágok rozmaringot és petrezselymet.
Egy serpenyőbe teszek 1 kanálnyi vajat, ráhelyezem az egyik mellet, amire rétegesen rápakolom a paradicsomot, a sonkát, a sajtot és a spenótot, majd ugyanezt még egyszer. Minden réteget fűszerezek.
Betakarom a másik mellfilével. Mellérakom a zöldségeket, fűszerezem, s ráhelyezem a rozmaringszálakat. Letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen sütöm.
Közben megfőzöm a rizst, hozzákeverem a durván aprított petrezselyemzöldet.
Fél óra elteltével leveszem a fóliát, a húsra tejfölt kanalazok, s megszórom reszelt sajttal. Átkapcsolok grillfokozatra, és még 15 percig sütöm 200 fokon.
Tálaláskor formázok a tányérra rizst, vágok mellé három szelet húst, s körítem zöldségekkel. A rizskupacba beleszúrok egy petrezselyemlevelet.
Tipp:
Eredetileg töltött csirkemellben gondolkoztam, de aztán annyi finomság (paradicsom, sonka, sajt, spenót) került a mellre, hogy ezt már nem lehetett felgöngyölni, ezért aztán megdupláztam a feltéteket, s a végén csak simán rátettem a húst, amire aztán még tejföl és reszelt sajt is került.
A rakott csirkemell sült zöldségekkel, petrezselymes rizzsel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »